Facebook släpper ut en annan plan om hur man bekämpar falska nyheter

Facebook releases another plan about how to fight fake news
by

Fem månader efter det amerikanska presidentvalet utarbetar Facebook en plan för att stoppa flödet av propaganda via plattformen – även om det fortfarande står att falska nyheter på Facebook år 2016 var ”marginella” jämfört med den totala politiska diskussionen.

I en white paper Strukturerad kring ämnet samhällsengagemang, beskriver det sociala nätverket hur det planerar att stoppa spridningen av felinformation.

”Vi tror att medborgerligt engagemang handlar om mer än att bara rösta. Det handlar om att människor ansluter sig till sina representanter, engagerar sig, delar sin röst och håller sina regeringar ansvariga”, Facebook: s hot intelligence manager Jen Weedon, hot intelligence analytiker William Nuland och Chief Security Officer Alex Stamos skrev i vitboken släpptes torsdag.

 

”Med tanke på den ökande rollen som Facebook spelar för att underlätta medborgarnas diskurs vill vi offentligt dela det vi gör för att se till att Facebook är ett säkert och säkert forum för autentisk dialog”, skrev de.

Informationsoperationer

”Informationsoperationer” är termen Facebook använder för att beskriva ”åtgärder som vidtas av organiserade aktörer (regeringar eller icke-statliga aktörer) för att snedvrida inhemskt eller utländskt politiskt sentiment, oftast för att uppnå ett strategiskt och / eller geopolitiskt resultat.”

Den termen omfattar ”falska nyheter, disinformation eller nätverk av falska konton som syftar till att manipulera den allmänna opinionen.” Dessa nätverk av falska konton kallas ”falska förstärkare”.

Att arbeta för att stoppa dessa olika typer av felinformation och missbruk på Facebook – kategoriseras som målinriktad datainsamling, innehållsskapande (aka vad som vanligtvis kallas falska nyheter) och falsk förstärkning eller falska konton och spam som sprider felaktigt information – Facebook tar några specifika steg .

För att stoppa dåliga aktörer från att samla in data, marknadsför Facebook sina säkerhetsalternativ som tvåfaktorsautentisering. Det sociala nätverket kommer också att erbjuda anpassade rekommendationer för vad man ska göra för användare som är riktade mot angripare och föreläsande informerar användare som riskerar att rikta in sig.

Betydande, Facebook lovade också i sitt vitbok att arbeta med myndigheter som ansvarar för valskydd för att anmäla människor i fara.

Falsk amplifiering

När det gäller falsk förstärkning, sprang Facebook en fallstudie kring 2016-valet. Teknikjätten drog slutsatsen att ”innehållets innehåll som delades av falska förstärkare var marginellt jämfört med den totala volymen av medborgerligt innehåll som delades under USA, valet”.

”Kort sagt, när vi erkänner den pågående utmaningen att övervaka och bevaka informationsoperationer, var räckvidden för kända operationer under USA: s val av 2016 statistiskt mycket liten jämfört med övergripande engagemang i politiska frågor, säger Facebook: s rapport.

I slutet av sitt vitbok erkände Facebook behovet av bredare ansträngningar på dessa frågor, men för det mesta skisserade initiativ som den redan har pågått. Det sociala nätverket arbetar med kampanjer och politiska partier för att motverka säkerhetsrisker. Erbjuder regeringens vägledning om hur man gör det själv; Kör den Facebook Journalism Project för nyhetsorganisationer Och stöder mediekunskapsprogram för Facebook-användare.

För att göra allt detta måste Facebook förlänga sin definition av missbruk av det sociala nätverket för att inkludera saker som falska nyheter – inte bara hacka ett konto.

”Det här är komplicerade problem och våra svar kommer ständigt att utvecklas, men vi ville vara transparenta om vårt tillvägagångssätt,” berättar Facebook.


Recommended Posts